התעוררתי הבוקר מוקדם מהרגיל,
הגיוני להתעורר בשבת בבוקר לפני התרנגולים כשביומי חול אני מגרדת את עצמי מהמיטה בקושי רב סביב 10. ירושלים החליטה להתחרפן סופית, אתמול פקד אותנו שרב בלתי נסבל והבוקר יורד גשם (כאילו שלא מספיקות ההפגנות ההזויות, אוכלוסיה מטרפת ואנשי סנדרום ירושלים שצווחים את נבואות הזעם שלהם ברחובות העיר).
לי היה ברור שארוחת בוקר בחוץ לא תהיה.
בעלי החתיך ישן לצידי ואני החלטתי לפנק אותו בארוחת בוקר טעימה. אז מה יותר כיף מלקום מריח שקשוקה טרייה?
אתם בטח תגידו: מה את רצינית? מי צריך מתכון לשקשוקה?
ואני אשיב: צריך, צריך! (ואם לא צריכים אז תהנו מהתמונות)
למאכל הזה יש מקום חם בלב שלי, אין לי בעיה לאכול אותו כל בוקר. סבא שלי היה מכין לי שקשוקה מושלמת, הוא היה מקשקש את הביצים לפני אבל בארץ לא נוהגים לעשות זאת משום מה. לך תבין ישראלים….
זה נכון, כמעט כל אחד יודע להכין שקשוקה אבל לכל בשלן יש את הטיפים הקטנים שלו. הפעם השקעתי והפשטתי את העגבניות מקליפתן כפי שראוי לעשות אני פשוט מתעצלת לרוב.
מתכון לשקשוקה
חומרים ל-2-3 מנות:
4 ביצים
3 עגבניות אדומות, בשרניות ובשלות
3 כפות שמן זית
בצל קצוץ דק
1/2 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
פלפל ירוק חריף קטן ללא זרעים, קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות גס
מלח
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
קורט צ'ילי גרוס
להגשה:
חופן עלי כוסברה
חלה טרייה
אופן הכנה:
+ קולפים עגבניות: בעזרת סכין חדה יוצרים איקס בקליפת העגבניות בחלקן העליון, מעבירים לקערה עמוקה ויוצקים מים רותחים מעל. ממתינים 5-6 דקות וקולפים בעזרת ידיים את הקליפה. קוצצים את העגבניות ושומרים בצד.
+ מכינים שקשוקה ומגישים: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל 3-4 דקות להזהבה עדינה. מוסיפים גמבה, פלפל חריף ושום ומטגנים דקה-שתיים עד שריח השום עולה.
+ מוסיפים עגבניות קצוצות ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במחבת מכוסה כ-10 דקות עד שהעגבניות רכות לגמרי.
+ מוסיפים מלח, סוכר ותבלינים, מערבבים ומוסיפים ביצים. מבשלים במחבת מכוסה 4-5 דקות או לפי דרגת בישול הביצים המועדפת עליכם. מפזרים כוסברה מעל ומגישים חם עם חלה טרייה.
בתאבון ושבת שלום,
אלונה