מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » חנוכה » פיצה אחיינים – הפיצה המהירה ביקום

פיצה אחיינים – הפיצה המהירה ביקום

23 בספטמבר 2013 7:19 תגובה אחת

חגים, תקופה עמוסה.
עמוסה בחופשים לפרקים, בארוחות כבדות עם 5 מנות עיקריות, במשפחה ואירוח.
לקראת סוכות כשהוגף כבר שמנמן ועייף קשה מאוד לקום לבשל משהו ואז צצים פתרונות מעניינים לארוחות זריזות.
באחד מימי חול המועד התבקשתי לשמור על האחיינים. מאחר ודודה אלונה התקשתה לגלגל עצמה מהספה כדי להכין בצק הלכתי לשוק מחנה יהודה וצדתי לאפות טריות ודקות. אותן הפכנו לפיצה דקיקה ופריכה בדקות ספורות.


מתכון לפיצה מהירה

חומרים ל-6 פיצות אישיות:
6 לאפות (בירושלים קוראים להן אשתנור)
200 גרם גבינה צהובה מגוררת (ברור שעדיף מוצרלה)
תוספות שאוהבים: עגבניות שרי, פטה, תירס, אנשובי
לרוטב: 
1 קופסה של רסק עגבניות
1/4 כוס מים
2-3 גבעולי בזיליקום קצוצים דק
שן שום כתושה
קורט צ'ילי גרוס
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

+ מחממים תנור ל-230 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
+ בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב.
+ מניחים לאפה על גבי תבנית, מורחים ברוטב ומפזרים גבינה מעל. מפזרים תוספות שרוצים.
+ אופים בשליש העליון של התנור כ-5 דקות עד שהגניבה נמסה ואוכלים חם.

 

חג שמח,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • עוגיות טחינה ומחשבות על משמעת עצמיתעוגיות טחינה ומחשבות על משמעת עצמית
  • חנומה HANUMAחנומה HANUMA
  • ממרח בטטה מתובל – ממרחים לסנדביץ' חלק 2ממרח בטטה מתובל – ממרחים לסנדביץ' חלק 2
  • מתכון ל"פלוב" מהמטבח הקווקזי הגאה שלימתכון ל"פלוב" מהמטבח הקווקזי הגאה שלי
פורסם ב: חנוכה, טבעוני / צמחוני, מאפים מלוחים, מהיר ועצבני, מתכונים, פורים, תוספות
« הקודם
הבא »

תגובה אחת

  1. מרב שורש 6 בדצמבר 2019 בשעה 16:31 הגב

    נשמח לקבל פרטים על ארוחות שאת עושה בביתך. סקרנים לטעום את המטבח הקווקזי.

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס