חגים, תקופה עמוסה.
עמוסה בחופשים לפרקים, בארוחות כבדות עם 5 מנות עיקריות, במשפחה ואירוח.
לקראת סוכות כשהוגף כבר שמנמן ועייף קשה מאוד לקום לבשל משהו ואז צצים פתרונות מעניינים לארוחות זריזות.
עמוסה בחופשים לפרקים, בארוחות כבדות עם 5 מנות עיקריות, במשפחה ואירוח.
לקראת סוכות כשהוגף כבר שמנמן ועייף קשה מאוד לקום לבשל משהו ואז צצים פתרונות מעניינים לארוחות זריזות.
באחד מימי חול המועד התבקשתי לשמור על האחיינים. מאחר ודודה אלונה התקשתה לגלגל עצמה מהספה כדי להכין בצק הלכתי לשוק מחנה יהודה וצדתי לאפות טריות ודקות. אותן הפכנו לפיצה דקיקה ופריכה בדקות ספורות.
מתכון לפיצה מהירה
חומרים ל-6 פיצות אישיות:
6 לאפות (בירושלים קוראים להן אשתנור)
200 גרם גבינה צהובה מגוררת (ברור שעדיף מוצרלה)
תוספות שאוהבים: עגבניות שרי, פטה, תירס, אנשובי
לרוטב:
1 קופסה של רסק עגבניות
1/4 כוס מים
2-3 גבעולי בזיליקום קצוצים דק
שן שום כתושה
קורט צ'ילי גרוס
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
+ מחממים תנור ל-230 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
+ בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב.
+ מניחים לאפה על גבי תבנית, מורחים ברוטב ומפזרים גבינה מעל. מפזרים תוספות שרוצים.
+ אופים בשליש העליון של התנור כ-5 דקות עד שהגניבה נמסה ואוכלים חם.
חג שמח,
אלונה
נשמח לקבל פרטים על ארוחות שאת עושה בביתך. סקרנים לטעום את המטבח הקווקזי.