מכורה לקניות ולא משנה מאיזה סוג. זארה, שופרסל או שוק מחנה משמחים אותי מאוד.
אבל הכי הכי אני אוהבת לקנות כלי מטבח. הייתי יכולה לגור ב"הרמוני" – חנות כלים ומוצרי בית הכי יפה שיש בירושלים. לא מעניין אותי כמה כוסות יש לי בבית, עוד סט אף פעם לא יזיק.
אתם בטח אומרים לעצמכם: מה העניין? כמה צלחות לא הרגו אף אחד. זה היה נכון אם לא הייתי מתגוררת ברחוב אגריפס שבירושלים בדירה קטנטנה. המטבח אצלי הוא בערך חצי מטר מרובע עם 2 ארונות קטנים שאמורים להכיל את כל הגחמות שלי. ולכן הכלים שאני רוכשת מדי פעם נודדים אל הסלון, מדפי ספרים, חדר שינה וכו…
בשבת בבוקר אחותי הגדולה הגיעה אלי והחלטנו לצאת לסיבוב בעיר העתיקה כדי לא להפריע לאהובי ללמוד למבחנים. אךךךך ההתמכרות הערמומית, תוך 20 דקות כבר היינו בחנות קרמיקה ארמנית מעמיסות צלחות. תוך כדי אני צורחת על המוכר שהמחירים מופקעים ושלא יסבן אותי כי אני לא תיירת.
כשהגעתי לבית אורי שאל בחצי חיוך מה קניתי. הצגתי בפניו את השלל והוא מצידו ניסה להבין איפה אני מתכננת לאחסן את הרכישות החדשות. הצעתי לפנות עוד מדף בארון הספרים, ממש ליד הסט החדש של כוסות היין המדהימות שקיבלתי במתנה.
ניסיתי להדביק אותו בהתלהבות: נכון הן מדהימות? תראה את האיורים! קניתי רק 250 אלף כאלה. אנחנו הולכים להכין ארוחת טאפס והייתי חייבת בדיוק כאלה.
הוא לא נדבק בהתלהבות שלי משום מה.
ואז זה הכה בי, סלט עדשים, הוא מת על סלט עדשים.
מתכון לסלט עדשים עם סלרי ונענע
חומרים ל-6 מנות:
1 כוס עדשים ירוקות מושרות שעה במים ומסוננות
1 כוס עדשים אדומות
4-6 גבולי סלרי עם העלים קצוצים דק
4 גבעולי נענע (רק העלים)
מיץ מלימון
מלח ופלפל שחור גרוס
1/4 כוס שמן זית
להגשה:
טחינה מוכנה
אופן הכנה:
+ מבשלים עדשים: מבשלים את העדשים בשני סירים נפרדים ובשפע מים ללא מלח. לאדומים יספיקו 15 דקות והירוקים כ-25 דקות. שני סוגי העדשים צריכים להיות רכים אך לא מתפרקים. מסננים ומצננים מעט.
+ שמים את העדשים ושאר החומרים בקערה ומערבבים היטב.
+ מעבירים לצלחות הגשה, מניחים במרכז כל צלחת כף נדיבה של טחינה ומגישים מייד. שומרים במקרר עד יום למחרת.
בתאבון,
אלונה