אז כהרגלי בחול עשיתי סיבוב בשוק ועברתי ליד מרכז הפטריות – הדוכן הכי יפה בשוק המקורה (הצד היקר של שוק מחנה יהודה). כאן תמיד אפשר למצוא גידולים איכותיים שאין בבסטות אחרות: אנדיב, עגבניות מזנים נדירים, אספרגוס ועוד מוצרים נפלאים אך יקרים מדי למשפחה עם 15 ילדים ולכן קשה למצוא אותם בשוק.
בכניסה לחנות הן פגשו אותי, הפטריות המהממות האלה. אמא, כמה שהן יפות! החלטתי שאני קונה וכבר אכין משהו לא משנה מה.
מתכון לתפוחי אדמה ממולאים בפטריות
חומרים ל-6 מנות:
6 תפוחי אדמה בינוניים וצעירים בקליפתם (בעלי קליפה בהירה ודקה)
250 גרם מיקס פטריות קצוצות (ככל שתשתמשו ביותר סוגים כך הטעם יהיה עמוק יותר אבל בהחלט אפשר להמיר הפטריות שמפיניון או פורטבלו)
בצל גדול קצוץ דק
2 כפות שמן זית
150 גרם חמאה בטמפ' החדר
מלח ופלפל שחור גרוס
2 שיני שום כתושות
מיכל שמנת מתוקה
200 גרם פוקורינו מגוררת
2-3 ענפי תימין
אופן הכנה:
+ מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם בשפע מי מלח כ-40 דקות עד שהם רכים ומזלג ננעצת בקלות. מסננים ומצננים מעט.
+ חוצים את תפוחי האדמה ובעזרת כף מרוקנים אותם כך שישארו סירות בעלות דפנות של כחצי ס"מ. שומרים את הסירות בצד עד לשלב המילוי ואת תפוחי אדמה שהוצאנו מעבירים לקערה ומועכים לפירה גס.
+ מחממים מחבת רחבה עם שמן ו-50 גרם חמאה, מטגנים בצל 4-5 דקות לקבלת גוון זהוב. מוסיפים פטריות ומקפיצים 2-3 דקות על להבה גבוהה לקבלת הזהבה. מסירים מהכיריים ומתבלים במלח ופלפל.
+ מעבירים את הפטריות המוקפצות לקערה עם הפירה, מוסיפים שום כתוש, 50 גרם חמאה, 3 כפות שמנת, מחצית מהפוקרינו ומלח ופלפל. מערבבים הייטב.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מסדרים סירות תפוחי אדמה בצפיפות בתבנית. מניחים בכל סירה כף-שתיים של המלית כך שהמילוי יראה כגבעה קטנה, לא דוחסים.
+ מפזרים מלמעלה פוקרינו, ענפי תימין ומזלפים את ייתרת השמנת. מניחים תלוליות של החמאה שנותרה ואופים 40-30 דקות עד לקבלת תפוחי אדמה זהובים מאוד. מגישים חם.
תהנו,
אלונה