מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » חגים » עוגת שושנים מלוחה עם קשקבל ופסטו כוסברה

עוגת שושנים מלוחה עם קשקבל ופסטו כוסברה

23 בדצמבר 2012 7:22 אין תגובות

עוגת שושנים תמיד הייתה תופעה שלא הבנתי עד הסוף.
היא כל כך יפה אבל הטעם המתוק מדי תמיד איכזב אותי וכאילו רצתה להרגיז עוד יותר הותירה אותי עם ידיים דביקות.
לפני מספר חודשים עמדתי להכין לחמניות קשקבל לארוחת חברים ואז עלתה במוחי המזימה – בואי נהפוך אותה לעוגת שושנים אבל מלוחה.
רידדתי את הבצק לעלה דקיק, משחתי אותו בפסטו כוסברה שקבוע יושב אצלי במקרר ומשם הכל כבר היסטוריה.
העוגה הנהדרת הזו כבר הפכה לבת בית אצלי ואצל כמה מחברי.
היא נוחה לאירוח ותתאים לבראנצ' עצל של שבת בבוקר. בוצעים שושנה וטובלים אותה בגבינה רכה, שקשוקה או פשוט אוכלים ככה.
 

מתכון לעוגת שושנים מלוחה

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ
לבצק:
500 גרם קמח
1.5 כפות שמרים
1.5 כפית מלח
70 גרם חמאה מומסת
1 גביע יוגורט 3%
2 ביצים
1/2 כוס מים
50 גרם קשקבל מגוררת
מילוי:
1/2 כוס פסטו כוסברה 
250 גרם קשקבל מגוררת

אופן הכנה:
+ בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים ומלח ומערבבים. מוסיפים חמאה, יוגורט, ביצים ומים ולשים 7-8 דקות בעזרת וו לישה לקבלת בצק חלק ורך מאוד. מוסיפים קשקבל, לשים דקה-שתיים עד שהוא נטמע. מכסים במגבת לחה ומתפיחים שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
+ מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.
+ על משטח (לא מקומח, זה בסדר שידבק מעט) מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 4-5 מ"מ' אל תבהלו אם הוא נקרע מעט פה ושם.
+ מורחים פסטו בשכבה אחידה ומפזרים 200 גרם גבינה. מגלגלים לנקניק ופורסים לפרוסות ברוחב 4-5 ס"מ, ומסדרים בצורה מעגלית בתבנית. מפזרים את יתרת הגבינה מעל ומתפיחים 15 דקות.
+ אופים 50 דקות עד לקבלת מאפה תפוח מאוד וזהוב מעט. מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ואופים 10 דקות לקבלת מאפה זהוב מאוד. מצננים ומגישים, אפשר לשמור בשקית עד יום למחרת.

בתאבון 🙂
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • אסאדו עם פטריות וימבה בצל מקורמלאסאדו עם פטריות וימבה בצל מקורמל
  • דולמה- עלי גפן ממולאים אשר ירשתי מסבידולמה- עלי גפן ממולאים אשר ירשתי מסבי
  • שבלולי תרד, פטה וקשקבלשבלולי תרד, פטה וקשקבל
  • אדג'יקה – ADJIKAאדג'יקה – ADJIKA
פורסם ב: חגים, טבעוני / צמחוני, מאפים מלוחים, מתכונים, פורים, שבועות
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

בלושה בפייס
  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס