היא כל כך יפה אבל הטעם המתוק מדי תמיד איכזב אותי וכאילו רצתה להרגיז עוד יותר הותירה אותי עם ידיים דביקות.
רידדתי את הבצק לעלה דקיק, משחתי אותו בפסטו כוסברה שקבוע יושב אצלי במקרר ומשם הכל כבר היסטוריה.
היא נוחה לאירוח ותתאים לבראנצ' עצל של שבת בבוקר. בוצעים שושנה וטובלים אותה בגבינה רכה, שקשוקה או פשוט אוכלים ככה.
מתכון לעוגת שושנים מלוחה
חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ
לבצק:
500 גרם קמח
1.5 כפות שמרים
1.5 כפית מלח
70 גרם חמאה מומסת
1 גביע יוגורט 3%
2 ביצים
1/2 כוס מים
50 גרם קשקבל מגוררת
מילוי:
1/2 כוס פסטו כוסברה
250 גרם קשקבל מגוררת
אופן הכנה:
+ בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים ומלח ומערבבים. מוסיפים חמאה, יוגורט, ביצים ומים ולשים 7-8 דקות בעזרת וו לישה לקבלת בצק חלק ורך מאוד. מוסיפים קשקבל, לשים דקה-שתיים עד שהוא נטמע. מכסים במגבת לחה ומתפיחים שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
+ מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.
+ על משטח (לא מקומח, זה בסדר שידבק מעט) מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 4-5 מ"מ' אל תבהלו אם הוא נקרע מעט פה ושם.
+ מורחים פסטו בשכבה אחידה ומפזרים 200 גרם גבינה. מגלגלים לנקניק ופורסים לפרוסות ברוחב 4-5 ס"מ, ומסדרים בצורה מעגלית בתבנית. מפזרים את יתרת הגבינה מעל ומתפיחים 15 דקות.
+ אופים 50 דקות עד לקבלת מאפה תפוח מאוד וזהוב מעט. מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ואופים 10 דקות לקבלת מאפה זהוב מאוד. מצננים ומגישים, אפשר לשמור בשקית עד יום למחרת.
בתאבון 🙂
אלונה