מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » טבעוני / צמחוני » ממרח בטטה מתובל – ממרחים לסנדביץ' חלק 2

ממרח בטטה מתובל – ממרחים לסנדביץ' חלק 2

1 בספטמבר 2014 4:31 2 תגובות

התגעגעתם? גם אני!!
מקווה שהיום עבר בשלום על כולם. מי ששלחו את ילדיהם החמודים לבתי הספר/גנים וגם על אלה שהחליטו לא להביא ילדים לעולם בעקבות נהרות של דמעות שנשפכו היום ברחבי ישראל ועולם כולו.

 

בפעם הקודמת הכנו פסטו כוסברה.
היום נכין ממרח בטטה, הוא מתקתק ומתובל מאוד. הולך נהדר עם גבינות מלוחות ואפילו כבסיס לרוטב פסטה.

אני ממליצה לאפות את הבטטה בתנור כ-40 דקות אבל ראיתי ברחבי הרשת שאפשר לבשל בטטה במיקרו תוך דקות ספורות. אז מי שמעוניין לקצר זמנים זה אפשרי. אני אישית עדיין מעדיפה את הדרך הישנה והארוכה.


מתכון לממרח בטטה

חומרים לצנצנת בנפח 250-300 מ"ל:
בטטה בינונית
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
50 גרם חמאה (או 4 כפות שמן זית)
מלח

אופן הכנה:
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ אופים בטטה על רשת כ-40 דקות עד שהיא רכה לגמרי ושחומה מבחוץ. מצננים מעט, קולפים ומועכים לפירה חלק לגמרי.
+ מוסיפים תבלינים וחמאה ומערבבים הייטב עד שהחמאה נטמעת.
+ שומרים בצנצנת עם מכסה במקרר עד שבוע.

הצעת הגשה לסנדביץ': בייגל עם ממרח בטטה ופטה עזים

בתאבון,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • מנטי ארמנימנטי ארמני
  • פלפלים ממולאים באורז מלא ועדשיםפלפלים ממולאים באורז מלא ועדשים
  • קובה / יומן מסעקובה / יומן מסע
  • סלט עדשים קייציסלט עדשים קייצי
פורסם ב: טבעוני / צמחוני, מהיר ועצבני, ממרחים ורטבים, מתכונים
« הקודם
הבא »

2 תגובות

  1. יניב 10 ביולי 2020 בשעה 12:10 הגב

    אפשר לבשל את הבטטה? מה יהיה ההבדל בטעם?

    • אלונה אייזנברג 19 ביולי 2020 בשעה 5:38 הגב

      היי יניב,
      תהליך האפייה "מזקק" את טעמה של הבטטה בגלל איזוי הנוזלים שבה. בישול במים לא עושה את זה ולכן בעיני זה מעט ישנה את הטעם והייתי ממליצה לאפות. אם אין בררה אפשר גם לבשל

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס