מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » בשר ועוף » כבד קצוץ – ממרחים לסנבדיץ' חלק 3

כבד קצוץ – ממרחים לסנבדיץ' חלק 3

4 בספטמבר 2014 4:29 תגובה אחת

בוקר טוב,
בהמשך לפוסטים אודות ממרחים אכתוב היום על ממרח שנוי במחלוקת בבית שלי. בעלי לא מוכן לגעת בכבד עוף והמצב חמור יותר כשהוא מזהה כבד קצוץ במקרר. ככל הנראה גם רוב הקוראים שלי כבר לא כאן אלא מנסים לשמור את הקפה של הבוקר בבטן. מי שיודע שזה לא בשבילו מוזמן בינתיים להיכנס לפוסטים הקודמים:
פסטו כוסברה
ממרח בטטה מתובל

אני מתנצלת מול אלה שהמראות והטעמים קשים להם עבדכם הנאמנה חייבת להישאר נאמנה לעצמה גם כן. כי אני חולה, מתה, מתמוגגת, מתמזגת עם כבד קצוץ. בכל זאת אני תוצרת ברית המועצות.

הגרסה שלי היא יותר פשוטה מהמקור והיא כוללת כבד ותעופות בצל מטוגן. אין ביצים ואין חמאה/שמלץ או מרגרינה. הכבד מקבל את המרקם הקרמי בגלל שאני טוחנת אותו למחית ולא קוצצת ולכן לא צריך את כל השומן הזה ובטח שלא ביצים שבגרסה המקורית נועדו ל"נפח" את הכמות בגלל שבשר היה פחות נגיש בזמנו.


מתכון לכבד קצוץ מהיר ופשוט

חומרים לכ-650 גרם ממרח:
1/2 ק"ג כבד עוף טרי
3 בצלים בינוניים-גדולים קצוצים גס
מלח ופלפל שחור טחון
שמן נטרלי לטיגון

אופן הכנה:

+ מחממים מחבת רחבה על להבה בינונית עם 2-3 כפות שמן ומטגנים בצל כ-10 דקות עד לקבלת גוון זהוב-עמוק. מעבירים את הבצל לקערת מעבד מזון.
+ באותה מחבת מטגנים כבדי עוף כ-3 דקות מכל צד עד שהם משחימים מבחוץ אבל עדיין רכים וורודים מבפנים. מעבירים לקערה עם הבצל.
+ מתבלים במלח וכמות נדיבה של פלפל שחור. טוחנים בפולסים עד לקבלת ממרח חלק. שומרים במקרר עד יומיים.

בתאבון ושבת שלום,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • חבושים ממולאים בקינואה, צימוקים וצ'יליחבושים ממולאים בקינואה, צימוקים וצ'ילי
  • מתכון לפוקצ'ה שתמיד מצליחהמתכון לפוקצ'ה שתמיד מצליחה
  • סלט ירקות צלויים של יפיתסלט ירקות צלויים של יפית
  • עוגת שושנים מלוחה עם קשקבל ופסטו כוסברהעוגת שושנים מלוחה עם קשקבל ופסטו כוסברה
פורסם ב: בשר ועוף, חגים, מהיר ועצבני, ממרחים ורטבים, מתכונים, פסח, ראש השנה
« הקודם
הבא »

תגובה אחת

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) 26 בדצמבר 2020 בשעה 22:15 הגב

    את "נשמעת" מתוך המילים הכתובות כ"כ מיוחדת ונחמדה, אני נהנית לראות את המתכונים שלך ואף להכין מהם, תודה.
    רציתי להסב את תשומת ליבך שאת הכבד צריך לצלות על האש לפני שמטגנים אותו והממרח יוצא ממש מיוחד לאחר הצליה.
    ע"פ ההלכה היהודית, לא משתמשים בכבד לא צלוי,
    תודה על הבמה, שיהיה לך כל טוב.

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס