לפני מספר שנים התוודעתי לתנועת סלואו פוד (למי שלא מכיר, ממליצה בחום לקרוא עליה ברחבי הרשת), אז התהיות הפרטיות שלי אודות אוכל קיבלו מסגרת רחבה יותר, הגיון וסדר פנימי. הבנתי שאוכל הוא לא רק מקור הנאה משמעותי בחיים שלי (של כולנו לא?). הוא גם כלי מעשי שמשפיע על החיים שלנו, הכלכלה והאדמה שכל כך נדיבה כלפינו למרות כל מה שעשינו לה. לאט לאט ובהתאם לרוח הבית שלנו ניסחנו את הכללי המטבח שלנו, הם ממשיכים להשתנות בהתאם לאורך החיים שלנו כתא משפחתי.
גם התקשורת הממוסדת החלה להפנים את ערכי התנועה, כולם מדברים על בזבוז מזון, "בר קיימא" ומקומי. ולמרות זאת הכתבות נותרו ברוח מאיימת ואפוקוליפטית בלי שנותנים לצופים להבין מה כן אפשר לעשות ורק מייצרים לחץ. אבל לשמחתי יש מספיק מקורות ברחבי הרשת שמדברים את התכנים.
אני לא מאמינה בקיצוניות ולכן אם תפתחו את ארונות המטבח שלי תראו שקיות של במבה לצד צנצנת דבש שדוד שלי מייצר בשעות הפנאי שלו. כשאחיות שלי טסו לאיטליה השבעתי אותן להביא לי ברזאולה אבל גם למדתי להכין כזו לבד, תבואו לטעום. לחם תמיד אהבתי להכין לבד אבל עכשיו הוא עשוי מחמצת ולא שמרים ואת הקמח אני משתדלת לקנות ממקורות שאני סומכת עליהם. ובקיצור איזון.
לענייננו, אחד הצעדים הכי קלים וכיפים בדרך למקרר מלא תוצרת איכותית הוא לקנות היישר מהשכנים שלכם: ההוא מהגן של הילדה שמכין גבינות, ההיא שמגדלת פירות ומכינה מהם ריבות וכו'. כאן ריכזתי רשימת יצרנים שאני אוהבת ומשתדלת מרכוש מהם, רובם הגדול מאזור ירושלים וסביבותיה באופן טבעי. אם אינכם ירושלמים חפשו את היצרנים הקרובים לביתכם.
שתי בקשות אחרונות, אנא מכם, אל תסעו קילומטרים רבים כדי לקנות 200 גרם גבינה או חופן סומק. הרי זה מפספס את כל הנקודה. אנחנו למשל מרכזים את הקניות באותו אזור גאוגרפי, הופכים את העניין ליום כיף ועשים את הקניות ביום שישי. הרבה פעמים יצרנים מתארגנים למכירות סטייל "שוק איכרים", הרבה יותר נוח ויעיל לכל הצדדים (אשתדל לפרסם כאלה בפייסבוק מדי פעם). עניין נוסף, אם יש לכם עוד המלצות, כתבו לי ואעדכן ברשימה למען כולנו.
גבינות
מחלבת עברי (מושב עזריה, מרכז)
חוות יערן (הרי ירושלים)
צדק – גבינות מחלב עיזים אורגני חוות אלה
ירקות ופירות
הגינה של מגי (מבשרת ציון)
שמן זית
יין ובירה