מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » חגים » חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

14 בספטמבר 2017 6:28 4 תגובות

פעם, בגלגול הקודם שלי, בכל "על_האש" משפחתי אבא שלי נהג לבחור בקפידה את החצילים. הזיז הצידה את הקטנים מדי וגם את גדולים יתר על המידה, רק המוצקים והקלילים ביותר עברו את המבחן שלו. הוא חרץ חריצים דקיקים לאורכם והעביר אלי להמשך טיפול. תפקידי מגיל 5 בערך היה לתחוב בזהירות פרוסות של שומן כבש בחריצים ולהחזיר אליו. כשהגחלים נרגעו מעט הוא הניח את החצילים על המנגל לדקות ארוכות, לבסוף בצע אותם על צלחות והגיש לא לפני שפיזר מעט מלח דק פשוט, לא אטלנטי בכלל.

ככה אכלנו חצילים בבית שלי, בשר חציל שתובל בשומן כבש צעיר ומעט מלח. ואז עליתי ארצה וגיליתי את כל שפע הווריאציות שיש למקררי הסופר להציע. הכי אהבתי את ההוא עם המכסה הסגול ועם כמות מיונז מוגזמת של "מיקי". שם ראו הכי הרבה פיסות קליפה ומשום מה אהבתי נורא את המרקם הלעיס הזה.

לא ברור לי מאיפה אבא שלי סיגל את הגישה המינימליסטית הזו לחצילים, הרי סביבנו היו סלטי חצילים לא מעטים. בגאורגיה שמצפון לרכס הרי קווקז מכינים גלילות חציל מעוטרות בגרעיני רימון וממולאות במחית אגוזים. במטבח הרוסי נוהגים להעמיס לתוך הירק הבשרני מיונז עם תעופות שום ומעט ירק מעל. ואני כמחווה לצלחת הירוקים שתמיד שם על שולחנות הקווקזים ממלאה את החצילים שלי בפסטו כוסברה חמצמץ.


מתכון לחצילים ממולאים בפסטו כוסברה

חומרים ל-20 גלילות:
4 חצילים בינוניים, מוצקים וקלים
1 כף מלח גס
שמן להברשה
לפסטו כוסברה:
1/2 צרור כוסברה קצוצה גס
עלים מ-2 גבעולי נענע
1/4 כוס שקדים קצוצים גס
2 כפות מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית
מלח
שן שום

אופן הכנה:
+ פורסים, ממליחים ואופים חצילים: מסירים קליפה משני צידי החציל (לא מכל החציל) ופורסים לאורך לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
+ מניחים במסננת ומפזרים מעל מלח גס. משהים שעה עד שמתחילים לצאת הנוזלים הכהים. שוטפים הייטב ומסננים.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2-3 תבניות תנור בנייר אפייה.
+ מברישים פרוסות חציל בשמן ומסדרים בשכבה אחת בתבניות. אופים כל תבנית בנפרד (או את כולם יחד במצב טורבו) כ-20 דקות ועד להזהבה יפה של פרוסות החציל. מצננים מעט.
+ מכינים פסטו כוסברה: שמים את כל החומרים למעט שמן הזית בקערת מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת ממרח חלק.
+ מוסיפים שמן זית ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצנצנת עם מכסה ושומרים במקרר עד להרכבה ועד שבועיים או במקפיא עד חודשיים.
+ מרכיבים ומגישים: מניחים פרוסת חציל על משטח עבודה, מורחים 1/2 כפית פסטו בקצה הצר של הפרוסה ומגלגלים. מניחים על צלחת הגשה עם ה"תפר" למטה. כך ממשיכים עם שאר הפרוסות. מגישים בטמפ' החדר או שומרים במקרר עד יום למחרת.

בפינת הקרדיט אלפי תודות לקירה קלצקי על הצילומים הנהדרים לכתבה אודות המטבח הקווקזי ל"לאישה"

בתאבון,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • צ'יבורקי CHIBUREKIצ'יבורקי CHIBUREKI
  • קוטאב – QUTABקוטאב – QUTAB
  • חנומה HANUMAחנומה HANUMA
  • אדיסה – "חלוות" קמח מהמטבח הקווקזי
פורסם ב: חגים, טבעוני / צמחוני, מטבח קווקזי ושו"ת, מתכונים, פסח, ראש השנה, שבועות, תוספות תגיות: גלילות חצילים, מטבח קווקזי, פסטו כוסברה
« הקודם
הבא »

4 תגובות

  1. Sara 1 באוקטובר 2017 בשעה 18:56 הגב

    החצילים ניראים ממש מעדן..
    תודה שנה טובה…

  2. Efrat 2 באוקטובר 2017 בשעה 0:27 הגב

    תודה על המתכון!

    כמה מלח יש חשים בפסטו?
    האם אפשר לותר על הנענע?

    תודה,
    אפרת

    • אלונה אייזנברג 2 באוקטובר 2017 בשעה 5:22 הגב

      היוש אפרת
      לגבי כמות המלח זה עניין לגמרי אישי, אני אוהבת מלוח ולכן מעדיפה לא לתת כמויות מדוייקות. ממליצה להתחיל בכמות קטנה, לטעום ולהמשיך להוסיף לפי מידת הצורך.
      לגמרי אפשר להוריד את הנענע ואפילו להחליף את הכוסברה בירק אחר שאוהבים

  3. משתמש אנונימי (לא מזוהה) 24 במאי 2019 בשעה 21:02 הגב

    החציל של סבא שלך עם שומן כבש על האד נשמע מעדן

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס