גררתי את עצמי לסלון, המפקדת עמדה יחפה וכבר נראתה ערנית מאוד עם מוצץ משורבב בין השפתיים. הכנתי דייסה, זרמתי עם דרישות הרודנית גם אם הן לא עולות בקנה אחד עם חוקי ההורות הנהוגים בבית בשעות שפויות יותר. יאלללללה שתראה איזה חצי שעה "יובל". קפה שחור ראשון אני כבר מעלה הילוך, מפה לשם הגענו לשעת הגן, ביוש!!
ניגשת למקרר, מזהה קופסת דגים מלוחים. על השיש ממתינה לי חלה אבודה שלא לומר אובדנית. אמרתי לה "נשמה, אני אציל אותך אל חשש". פרסתי לי 3 פרוסות והכנסתי לטוסטר, כשהפרוסות הפכו לזהובות מאוד מרחתי עליהן שכבה נדיבה של שמנת 30%, כל פרוסה קישטתי בפיסה מכובדת של דג וזהו, פה סיימתי את הרומן עם הקובנה שלי.
ואז נזכרתי בה, הפסטרמה שלי. אני מכינה אותה כל כמה שבועות כי "בשר הודו זה טוב לילדה", ככה אמרו לי. וגם לנו המבוגרים זה טעים רצח חם או קר העיקר שיהיה עם שכבת סחוג-מיונז נדיבה. בנוסף לכל ההתלהבות הזאת נזכרתי שכבר צילמתי מתכון פסטרמה לפני כשנה רק שהתעצלתי לפרסם אותו. בטח כי הייתי עסוקה לרפרש את דפי האינסטגרם במצוד אחר החתול החמוד בתבל או משהו בסגנון.
מתכון לפסטרמה בגראם מסאלה וסילאן
חומרים לנתח במשקל של 11/2 ק"ג:
נתח של חצי חזה הודו (חצי פרפר)
למרינדה:
2 כוסות מים פושרים
1/2 כף מלח גס
קורט כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
2 פלפלי שאטה יבשים
לתערובת תיבול:
1 כף גראם מסאלה
3 כפות סילאן
1 כף סויה
2 כפות שמן זית
1 כפית גרגרי חרדל
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מלח
אופן הכנה:
+ משרים חזה הודו: מערבבים בקערה מים, מלח ותבלינים עד שהמלח נמס. מניחים חזה הודו במרינדה ודואגים שמי המרינדה יגיעו לכל חלקי הנתח. מעבירים למקרר למשך לילה והופכים פעם-פעמיים בהלך ההשריה.
+ אופים, פורסים ואוכלים: מחממים תנור ל-180 ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
+ מניחים את חזה ההודו במסננת עד שהנוזלים מפסיקים לטפטף.
+ מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי התיבול ומברישים את נתח החזה מכל הכיוונים. שומרים את תערובת התבלינים שנותרה.
+ מניחים את הנתח בתבנית ומכניסים לתנור ל-30-40 דקות. במהלך האפייה מברישים פעמיים בתערובת התיבול. היזהרו לא לייבש את הפסטרמה, אחרי 30 דקות דוקרים אותה במזלג ואם יוצאים ממש מעט נוזלים סימן שהיא מוכנה.
+ פורסים ואוכלים, אפשר לשמור כנתח שלם במקרר בקופסה אטומה עד שבוע.
גיוונים ועניינים:
כפי שציינתי למעלה אפשר לשחק עם טעמי התבלינים לפי מה שאוהבים אצלכם בבית, הנה כמה המלצות שלי:
דבש ופלפל שחור גרוס: תהיו נדיבים עם הפלפל זה ייתן משחק נעים בין מתוק לחריף.
גריל: אפשר לצפות את הנתח בתבלין גריל מוכן כ-2 כפות לחצי חזה.
עשבי תיבול: מכינים תערובת עשבי תבלין יבשים מ: אורגנו, זעתר ומעט נענע, מערבבים עם 4-5 כפות שמן ומצפים את הנתח.
יאללה, רצתי להוציא את הילדה
שבת שלום 🙂
אלונה