כהמשך ישיר לפוסט הקודם (מתכון ללחם קופים מלוח) היום נכין לחם קופים מתוק, הגרסה הקלאסית של מאפה שמרים ריחני, רך ויאמיייייי. גם בפוסט הזה רוב הכלים בהם צילמתי/ערבבתי/בישלתי/אפיתי שייכים לסבא של חבר קרוב, מי שלא קרא מוזמן להיכנס לכאן ולהתעניין.
בפוסט הקודם כתבתי ארוכות על הצורך שלנו בנוסטלגיה והמשיכה האדירה לחפצים מהעבר.
בתור נערת דור 1.5 אשר עלתה לכאן מברית המועצות (בשנת 1996) התחלתי לזהות דפוס התנהגות די מתיש אצל חלקנו הגדול והוא אספנות כפייתית. ככל שאני חושבת על זה יותר כך אני מבינה שזו תגובה די טבעית למהגר, בטח לילד/ה אשר נתלשו מסביבתו הטבעית בלי ששאלו אותם לאיפה הולכים ומדוע.
ההורים ארזו את כל רכושם במכולה שהוקצבה לכל משפחה (כיום אני יכולה למלא 4 מכולות כאלה רק בכלי בישול שצברתי) ויאללה ביי, אל עתיד טוב יותר לילדינו.
איך זה הגיוני בכלל?
זה לא הגיוני. גם אם קוראים לזה "לעלות לארץ" ולא להגר.
השנה "נובי גוד" זכה סוף סוף לעלות ארצה. הוא ממש ניסה להידחף למכולה אבל לא השאירו לו מקום כי חשוב יותר לקחת ספרים ומעילי הפרווה (זה עוד לפני שקלטו עולי רוסיה שישראל היא פאקינג מדבר). אם היו שואלים אותי "נובי גוד" הוא הדבר הראשון שהייתי מכניסה למטוס.
מבחינתנו הילדים זה תמיד היה החג הכי שווה בשנה, עם מלא מתנות יפות מההורים ומקומות העבודה שלהם שתמיד כללו מנדרינות מתוקות, הריח שלהן עדיין תקוע לי אי שם בראש. לשמחתי כבר אין צורך להרחיב על כמה שהחג הזה לא קשור לדת הנוצרית ולאיש תמהוני בשם סילבסטר, כל ערוצי התקשורת הפורמליים והלא פורמליים כבר עשו את העבודה בשבילנו הודות לחבורה צעירה שהקימה אירוע בשם "נובי גוד ישראלי". אנחנו יכולים פשוט להכין אוכל טוב ולהתכרבל בחיק המשפחה.
מתכון ללחם קופים מתוק
חומרים לתבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ::
לבצק:
4 כוסות קמח
1 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
2 כפיות שמרים
1 ביצה
60 גרם חמאה מומסת
1 כוס חלב פושר
לציפוי:
1 כוס סוכר חום
2 כפיות קינמון טחון
100 גרם חמאה מומסת
אופן הכנה:
+ מכינים בצק: שמים קמח, מלח, סוכר ושמרים בקערת מיקסר ומערבבים לפיזור החומרים. מוסיפים את שאר החומרים ולשים בעזרת וו לישה 6-7 דקות לקבלת בצק חלק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה עד הכפלת הנפח.
+ מכדררים, מצפים ואופים: מחממים תנור ל-175 מעלות ומברישים תבנית בחמאה.
+ מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות, מגלגלים לנקניק ומחלקים לפיסות בגודל משמש. מגלגלים כל פיסה לכדור בגודל משמש.
+ שמים סוכר חום וקינמון בצלחת עמוקה ובצלחת נוספת שמים חמאה מומסת.
+ טובלים כל כדור בחמאה ולאחר מכן בתערובת הסוכר ומניחים בתבנית. ממשיכים כך עד שכל הכדורים מצופים.
+ אופים 40 דקות עד להשחמה. מצננים מעט לפני ההגשה.
בתאבון
אלונה