אוהבת כרובית אנוכי!
זו לא סתם הידלקות קצרה, לא חיבה , לא הערכה, לא להט רגעי… אהבה אמיתית.
כרובית בטחינה, כרובית כבושה, כקציצות, כמרק.
אבל הכי הכי סתם ככה אפויה בשלמותה בתנור עם לימון וטונות מלח גס ושמן זית.
ואז עשיתי ניסוי, מלאתי אותה בבשר ועטפתי בפירורים. נחשו מה, כבר הכנתי אותה שוב פעמיים השבוע.
מתכון לכרובית ממולאת בבשר
חומרים לכרובית בינונית:
כרובית בינונית ללא העלים
למילוי:
1/2 ק"ל בשר טחון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מלח
2 שיני שום קצוצות
בצל גדול מגורר בפומפיה
חצי צרור עירית קצוצה (או בצל ירוק)
מלח
לציפוי:
2 ביצים טרופות
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כפית כמון
כוס פרורי לחם
אופן הכנה:
+ מבשלים כרובית בסיר גדול עם שפע מי מלח כ-10 דקות עד שהיא מתרככת מעט. מסננים ומצננים מעט.
+ בקערה בינונית מערבבים את חומרי המלית.
+ מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
+ פורסים נייר אפייה על משטח עבודה ומניחים עליו את הכרובית. לוקחים מעט מהמלית בכף יד ודוחפים בין הפרחים. כך ממשיכים עד שהמלית נגמרת.
+ מעבירים ביצים לצלחת רחבה ומוסיפים תבלינים ומלח. מערבבים. בצלת אחרת שמים את פירורי הלחם.
+ טובלים את הכרובית מכל הכיוונים בביצה ואז מעבירי םלצלחת עם פירורי הלחם. מצפים אותה מכל הכיוונים ומעבירים לתבנית.
+ אופים כ-40 דקות עד לקבלת כרובים שחומה. מגישים חם למרכז שולחן ופורסים מול האורחים.
בתאבון,
אלונה