מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » בלוג » סלקים צבעוניים צלויים עם קישק ואורגנו טרי

סלקים צבעוניים צלויים עם קישק ואורגנו טרי

22 ביוני 2022 12:02 אין תגובות

זהו בכלל מתכון לחורף, מה לסלק ולקיץ? אבל השבוע, במשלוח הירוקים שלי קיבלתי שקית של סלק צבעוני מתוק ויפה. לא נבשל ממנו משהו?

המנה הזו היא בין תוספת לסלט חגיגי. אם תשימו את ידכם על סלקים מהסוג הזה, תצלו אותם הייטב ותפרסו על מגש רחב ושטוח הוא בהחלט יכול להיות כוכב בבראנצ' חברים הבא שתארחו.

בדרך כלל אני עושה מנות מהסוג הזה כשהתנור כבר עובד ממילא. עוטפת את הירקות בנייר כסף וזורקת לתנור. משאירה אותם שם עד שמסיימת לאפות את שאר המנות שתיכנני לאותה ארוחה.

לגבי תחליפים:

סלק רגיל – אפשר אבל זה לא יצא אותו דבר, גם ברמת הנראות וגם ברמת הטעם.
קישק (יוגורט מיובש מהמטבח הערבי) – לדעתי עדיף, לפחות בפעם הראשונה להצמד למתכון המקורי, לאחר מכן תוכלו לחפש את התחליף לנגיעת החמוץ שלכם למנה. לקישק יש טעם ייחודי מאוד, מלוח וחמוץ יחד, אני מאוד אוהבת אותו, הוא נותן איזה בוסט של טעם גם לחביתה הכי משעממת.
אורגנו טרי – במקומו אפשר לשים עלי זעתר, נענע או כל עשב תבלין טרי שיש בו שמץ של חריפות.

סלק צלוי מתכון

מתכון לסלקים צבעוניים צלויים עם קישק ואורגנו טרי

מצרכים ל-4-6 מנות:

  • 10-12 סלקים צבעוניים
  • שמן זית
  • כף מיץ לימון
  • מלח אטלנטי
  • כף קישק מגורר
  • חצי כף עלי אורגנו קצוצים דק

אופן הכנה:

+ מחממים תנור ל-220 מעלות.
+ עוטפים את הסלקים בנייר כסף, מניחים בתבנית וצולים כשעתיים. במידה והסלקים קטנים אפשר לשים בתבנית ולסגור אותה בנייר כסף, בלי לעטוף אותם אחד-אחד.
+ מצננים, פורסים דק מאוד (לא מקלפים), מסדרים יפה עם גבי צלחת רחבה ושטוחה.
+ מפזרים מעל, באופן אחיד את שאר החומרים ומגישים.

ברור שאפשר לצלות את הסלקים יום קודם, לפרוס ולתבל סמוך להגשה.

בתאבון,
אלונה

פורסם ב: Uncategorized, טבעוני / צמחוני, מתכונים, סלטים, תוספות
« הקודם

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
סלקים צבעוניים צלויים עם קישק ואורגנו טרי

סלקים צבעוניים צלויים עם קישק ואורגנו טרי

אדיסה – "חלוות" קמח מהמטבח הקווקזי

אדיסה – "חלוות" קמח מהמטבח הקווקזי

גרבלקס – סלמון בכבישה ביתית

גרבלקס – סלמון בכבישה ביתית

בייגלה זיתים, עגבניות מיובשות וקשקבל

בייגלה זיתים, עגבניות מיובשות וקשקבל

עלי חובזה ממולאים באורז מלא, חמוציות ולימון כבוש

עלי חובזה ממולאים באורז מלא, חמוציות ולימון כבוש

אסאדו עם פטריות וימבה בצל מקורמל

אסאדו עם פטריות וימבה בצל מקורמל

צ'ודו דלעת ואגוזי מלך

צ'ודו דלעת ואגוזי מלך

קורזה – הכיסון שמשגע את יהודי קווקז

קורזה – הכיסון שמשגע את יהודי קווקז

בורקיטס גבינות ב-20 דקות

בורקיטס גבינות ב-20 דקות

תבשיל אוסובוקו וערמונים

תבשיל אוסובוקו וערמונים

סלט ירקות צלויים של יפית

סלט ירקות צלויים של יפית

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

עוגיות שקדים סופר פריכות

עוגיות שקדים סופר פריכות

בורקס בשר חגיגי

בורקס בשר חגיגי

בלושה בפייס
  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס