פיתות מחבת אלה משתייכות לז'אנר שאני מאוד אוהבת, מתכוני: "ציונה, האורחים בדרך ואין לנו מה ללעוס בבית". הן לא דורשות התפחה ממושכת, ציוד מיוחד ו/או חומרים אקזוטיים.
יש קמח ושמרים? כל השאר בונוס.
האורחים הספונטניים יכנסו לביתכם כשהוא אפוף ריח משכר של פחמימה ריקה וטעימה.
הניחו את הפיתות במרכז השולחן, מסביבן שימו צלוחיות של זיתים, גבינה מלוחה, דבש או כל מה שנתקע לכם במקרר ויש להם יופי של בראנצ' חברים.
פינת הטיפים:
זמן התפחה:
אם אתם ממש ממהרים, בימי קיץ החמים גם 15 דקות יכולות להספיק להתפחה הראשונה, לא כדאי לוותר על השלב השני מאחר ולא תצליחו לפתוח את הכדורים לפיתה דקה אם לא תיתנו לו לנוח לפחות 10 דקות.
כמו תמיד אמליץ להתפיח לילה במקרר, הטעם של הפיתות מעמיק בהתפחה ארוכה. אבל ממש ממש לא חייבים.
ציוד:
מחבת כבדה זה מעולה, אבל אם אין לכם אפשר להשתמש גם במחבת רגילה. אגב, אפשר לאפות גם בתנור על גבי תבנית הפוכה, פשוט חממו את התנור לחום המקסימלי.
חומרים ל-10-12 פיתות:
- חצי ק"ג קמח לבן
- כפית שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר לבן
- כפית מלח דק
- 2 כוסות מים קרים
- שמן זית איכותי
לציפוי: - כף תערובת זעתר איכותית
- 4-5 כפות שמן זית
אופן הכנה:
+ בקערת ערבוב מערבבים יחד קמח, שמרים, סוכר ומלח.
+ יוצרים גומחה במרכז ומוסיפים מים. מערבבים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
+ מזלפים מעט שמן זית מעל, מורחים אותו על פני הבצק כדי למנוע היווצרות של קרום. מכסים במגבת לחה ומתפיחים על השיש 20-30 דקות. אפשר גם להתפיח כמה שעות ואפילו יממה במקרר. אם מתפיחים במקרר חשוב לכסות את הקערה בניילון נצמד.
+ משמנים היטב מגש רחב (אפשר גם נייר אפייה). מוציאים את האוויר מהבצק שתפח, לשים אותו מעט עד לקבלת מרקם חלק ואחיד ומחלקים אותו לכדורים שווים בעזרת ידיים משומנות היטב. חשוב שכל כדור יהיה עטוף בשמן כדי שתוכלו לפתוח אותו בקלות רבה בשלב ה"טיגון".
+ משהים את הכדורים ל-10-15 דקות.
+ מחממים היטב מחבת כבדה ורחבה (אין צורך להוסיף שמן מפני שהבצק משומן מאוד). בקערה קטנה מערבבים את הזעתר ושמן הזית.
+ לוקחים כדור, ועל גבי משטח משומן (שיש, מגש או נייר אפייה) פותחים אותו בעדינות בעזרת האצבעות בתנועה סיבובית. נזהרים לא להדק אותו מידי כדי לא להוציא את כל האוויר שנלכד בתוך הבצק. מי שמיומן יכול לעשות את הפעולה הזו באוויר ע"י משיכה סיבובית של קצוות הכדור. חשוב שהעיגול יהיה דק מפני שהפיתה תופחת הרבה בשלב הטיגון.
+ מניחים בזהירות את הפיתה על המחבת החמה ומטגנים 2-3 דקות מכל צד על לקבלת צבע שחום ויפה. מעבירים את הפיתות לצלחת הגשה רחבה ומייד מזלפים 1-2 כפיות של תערובת הזעתר והשמן מעל.
אני ממליצה לערום את הפיתות אחת על גבי השנייה, כך הן לא מתייבשות ונשמרות חמימות.
הולך מעולה עם לבנה, גבינות מלוחות וגם דבש
ואי ואי כמה שזה טעים!
בתאבון,
אלונה
מקסים. תודה. איך נרשמים לעדכונים?
היי, תודה ☺️
אפשר להרשם לניוזלטר דרך התפריט העליון. יוצא אחת לחודש-חודשיים. או לעקוב באינסטגרם @balooosha