מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » מאפים מלוחים » פיתות זעתר במחבת

פיתות זעתר במחבת

19 ביולי 2022 11:50 אין תגובות
פיתות מחבת מהירות

פיתות מחבת אלה משתייכות לז'אנר שאני מאוד אוהבת, מתכוני: "ציונה, האורחים בדרך ואין לנו מה ללעוס בבית". הן לא דורשות התפחה ממושכת, ציוד מיוחד ו/או חומרים אקזוטיים.
יש קמח ושמרים? כל השאר בונוס.

האורחים הספונטניים יכנסו לביתכם כשהוא אפוף ריח משכר של פחמימה ריקה וטעימה.
הניחו את הפיתות במרכז השולחן, מסביבן שימו צלוחיות של זיתים, גבינה מלוחה, דבש או כל מה שנתקע לכם במקרר ויש להם יופי של בראנצ' חברים.

פיתה עם זעתר מתכון

פינת הטיפים:

זמן התפחה:
אם אתם ממש ממהרים, בימי קיץ החמים גם 15 דקות יכולות להספיק להתפחה הראשונה, לא כדאי לוותר על השלב השני מאחר ולא תצליחו לפתוח את הכדורים לפיתה דקה אם לא תיתנו לו לנוח לפחות 10 דקות.

כמו תמיד אמליץ להתפיח לילה במקרר, הטעם של הפיתות מעמיק בהתפחה ארוכה. אבל ממש ממש לא חייבים.

ציוד:
מחבת כבדה זה מעולה, אבל אם אין לכם אפשר להשתמש גם במחבת רגילה. אגב, אפשר לאפות גם בתנור על גבי תבנית הפוכה, פשוט חממו את התנור לחום המקסימלי.

פיתה מחבת מתכון מהיר

חומרים ל-10-12 פיתות:

  • חצי ק"ג קמח לבן
  • כפית שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר לבן
  • כפית מלח דק
  • 2 כוסות מים קרים
  • שמן זית איכותי
    לציפוי:
  • כף תערובת זעתר איכותית
  • 4-5 כפות שמן זית
פיתות קלות להכנה

אופן הכנה:

+ בקערת ערבוב מערבבים יחד קמח, שמרים, סוכר ומלח.
+ יוצרים גומחה במרכז ומוסיפים מים. מערבבים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
+ מזלפים מעט שמן זית מעל, מורחים אותו על פני הבצק כדי למנוע היווצרות של קרום. מכסים במגבת לחה ומתפיחים על השיש 20-30 דקות. אפשר גם להתפיח כמה שעות ואפילו יממה במקרר. אם מתפיחים במקרר חשוב לכסות את הקערה בניילון נצמד.
+ משמנים היטב מגש רחב (אפשר גם נייר אפייה). מוציאים את האוויר מהבצק שתפח, לשים אותו מעט עד לקבלת מרקם חלק ואחיד ומחלקים אותו לכדורים שווים בעזרת ידיים משומנות היטב. חשוב שכל כדור יהיה עטוף בשמן כדי שתוכלו לפתוח אותו בקלות רבה בשלב ה"טיגון".
+ משהים את הכדורים ל-10-15 דקות.
+ מחממים היטב מחבת כבדה ורחבה (אין צורך להוסיף שמן מפני שהבצק משומן מאוד). בקערה קטנה מערבבים את הזעתר ושמן הזית.
+ לוקחים כדור, ועל גבי משטח משומן (שיש, מגש או נייר אפייה) פותחים אותו בעדינות בעזרת האצבעות בתנועה סיבובית. נזהרים לא להדק אותו מידי כדי לא להוציא את כל האוויר שנלכד בתוך הבצק. מי שמיומן יכול לעשות את הפעולה הזו באוויר ע"י משיכה סיבובית של קצוות הכדור. חשוב שהעיגול יהיה דק מפני שהפיתה תופחת הרבה בשלב הטיגון.
+ מניחים בזהירות את הפיתה על המחבת החמה ומטגנים 2-3 דקות מכל צד על לקבלת צבע שחום ויפה. מעבירים את הפיתות לצלחת הגשה רחבה ומייד מזלפים 1-2 כפיות של תערובת הזעתר והשמן מעל.

אני ממליצה לערום את הפיתות אחת על גבי השנייה, כך הן לא מתייבשות ונשמרות חמימות.

הולך מעולה עם לבנה, גבינות מלוחות וגם דבש
ואי ואי כמה שזה טעים!

בתאבון,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • כרובית ממולאת בשלמותהכרובית ממולאת בשלמותה
  • כבד קצוץ – ממרחים לסנבדיץ' חלק 3כבד קצוץ – ממרחים לסנבדיץ' חלק 3
  • אדיסה – "חלוות" קמח מהמטבח הקווקזי
  • בייגל כוסמין ויוגורטבייגל כוסמין ויוגורט
פורסם ב: מאפים מלוחים, מתכונים
« הקודם

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
משתה קווקזי

משתה קווקזי

פיתות זעתר במחבת

פיתות זעתר במחבת

סלקים צבעוניים צלויים עם קישק ואורגנו טרי

סלקים צבעוניים צלויים עם קישק ואורגנו טרי

אדיסה – "חלוות" קמח מהמטבח הקווקזי

אדיסה – "חלוות" קמח מהמטבח הקווקזי

גרבלקס – סלמון בכבישה ביתית

גרבלקס – סלמון בכבישה ביתית

בייגלה זיתים, עגבניות מיובשות וקשקבל

בייגלה זיתים, עגבניות מיובשות וקשקבל

עלי חובזה ממולאים באורז מלא, חמוציות ולימון כבוש

עלי חובזה ממולאים באורז מלא, חמוציות ולימון כבוש

אסאדו עם פטריות וימבה בצל מקורמל

אסאדו עם פטריות וימבה בצל מקורמל

צ'ודו דלעת ואגוזי מלך

צ'ודו דלעת ואגוזי מלך

קורזה – הכיסון שמשגע את יהודי קווקז

קורזה – הכיסון שמשגע את יהודי קווקז

החיפוש אחר המטבח הקווקזי שלי

החיפוש אחר המטבח הקווקזי שלי

בורקיטס גבינות ב-20 דקות

בורקיטס גבינות ב-20 דקות

תבשיל אוסובוקו וערמונים

תבשיל אוסובוקו וערמונים

סלט ירקות צלויים של יפית

סלט ירקות צלויים של יפית

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

בלושה בפייס
  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס