מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » חגים » פטאייר, המאפה שניצח את אוזני המן

פטאייר, המאפה שניצח את אוזני המן

12 במרץ 2015 13:57 3 תגובות

נו???
סיימתם לאכול אוזני המן מתוקות ומתפוררות מדי ?
יופי, אני בינתיים זללתי את המאפים המדהימים הללו שהתחפשו לאוזן המן אך הטעם עולה פי כמה וכמה על הבן דוד המתוק (והמעפן לרוב). המתכון הנפלא הזה זריז ופשוט בצורה מביכה וכמו שכולנו אוהבים ללא התפחה בכלל.

אז איך זה התחיל אתם שואלים….
חג פורים הביא איתו חופש לילדים שביננו וההורים כרגיל נותרו נעולים בכלובים שלהם.
ככה אני זכיתי לשני ימי כיף בחברת האחיינים האנרגטיים שלי. בכל זאת יושבת לי פה בחופשת לידה ואוכלת בצקים להנאתי.

כידוע פורים מלווה בריח חריף של פוליאסטר סיני צבעוני ואני החלטתי לפזר ריחות קצת יותר נעימים בעולם. כך הגעתי להכין את הפטאייר. אחר כך התברר שהמילוי היה מעט "מתקדם" לילדודס. חלקם ירקו בנימוס את מילוי הבצל/סומק/זעתר וזללו בשמחה את הבצק. להגנתי אגיד שחלקם אהבו מאוד ואכלו בשמחה רבה.

יתרון נוסף הוא שה"אוזן" הזו סובלת כל מילוי בזכות הבצק האלסטי. כשהייתי קטנה עוד לפני שעלינו ארצה היו מכינים מאפה דומה מאוד במילוי דלעת. הצעות למילויים נוספים אתן בסוף המתכון. אני אוהבת להכניס לבצק עצמו עלי זעתר טריים, מוסיף טעם וריח מעולה. אם נותרו לכם שאריות בצק, תרדדו אותם דק ותברישו בשמן. לאחר אפייה קצרה יש לכם קרקרים פריכים וטעימים.


מתכון לפטאייר במלית בצל סגול, סומק וגבינת פטה

חומרים ל-25 כיסונים:

לבצק
350 גרם (21/2 כוסות) קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
3 כפות חלב
2/3 כוס מים
1/4 כוס שמן
1 כפית מלח
למילוי:
1 בצל סגול ענק או 2 בינוניים חצוים ופרוסים דק
200 גרם פטה עזים מפוררת
עלים מ-3 גבעולי זעתר
1 גבעול סלרי קצוץ דק
1/2 כפית סומק טחון טרי
פלפל שחור גרוס

שמן זית להברשה
שומשום לקישוט

אופן הכנה:
+ מכינים בצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ולשים 4-5 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים במגבת עד לרידוד.
+ מכינים מלית: בקערת ערבוב שמים את חומרי המלית ומערבבים. אל תתפתו להוסיף מלח הפטה מלוחה מספיק.
+ מרדדים, ממלאים ואופים: על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ בעזרת כוס ומניחים במרכז כל עיגול כף מלית.

+ מקפלים את שולי העיגול על המלית לקבלת סגירה יפה.

+ מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
+ מסדרים את המאפים עם הקיפול כלפי מטה ומברישים בשמן זית. מפזרים שומשום מעל.
+ אופים 10-15 דקות עד שהמאפים מזהיבים יפה. מגישים חם או בטמפ' החדר. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים ומחממים סמוך להגשה.

גיוונים ועניינים:

שימו לב, במליות שמכילות בשר אופים על חום של 170 מעלות כ-20 דקות
תרד וגבינות: חבילת תרד מאודה עם מעט פטה וגבינת טבורוג (טוב טעם)
בטטה: פירה בטטה מתובל בהמון פלפל שחור גרוס
בשר: בשר שומני קצוץ (לא טחון) עם המון בצל מטוגן, ביחס של 1:1
עוף ואגוזים: חזה עוף טחון עם אגוזים טחונים דק

בתאבון,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • מתכון לפוקצ'ה שתמיד מצליחהמתכון לפוקצ'ה שתמיד מצליחה
  • צ'ודו דלעת ואגוזי מלךצ'ודו דלעת ואגוזי מלך
  • תפוחי אדמה ממלואים ביערתפוחי אדמה ממלואים ביער
  • פסטו כוסברה – ממרחים לסנדביץ' חלק 1פסטו כוסברה – ממרחים לסנדביץ' חלק 1
פורסם ב: חגים, טבעוני / צמחוני, מאפים מלוחים, מתכונים, פורים, תוספות
« הקודם
הבא »

3 תגובות

  1. לונה אזרואל 23 בדצמבר 2021 בשעה 10:37 הגב

    נראה מעולה, תודה רבה. אם אני רוצה להכין עם בשר מה אפשר לשים בבצק במקום חלב? להמיר במים? תודה אילנית

    • אלונה אייזנברג 23 בדצמבר 2021 בשעה 15:54 הגב

      היי,
      אפשר להמיר את החלב במים. ממליצה להוסיף מעט סומאק וצנוברים למלית הבשר
      בתאבון 🙂

  2. לונה אזרואל 23 בדצמבר 2021 בשעה 10:37 הגב

    נראה מעולה, תודה רבה. אם אני רוצה להכין עם בשר מה אפשר לשים בבצק במקום חלב? להמיר במים? תודה אילנית

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס