התגעגעתם? גם אני!!
מקווה שהיום עבר בשלום על כולם. מי ששלחו את ילדיהם החמודים לבתי הספר/גנים וגם על אלה שהחליטו לא להביא ילדים לעולם בעקבות נהרות של דמעות שנשפכו היום ברחבי ישראל ועולם כולו.
מקווה שהיום עבר בשלום על כולם. מי ששלחו את ילדיהם החמודים לבתי הספר/גנים וגם על אלה שהחליטו לא להביא ילדים לעולם בעקבות נהרות של דמעות שנשפכו היום ברחבי ישראל ועולם כולו.
בפעם הקודמת הכנו פסטו כוסברה.
היום נכין ממרח בטטה, הוא מתקתק ומתובל מאוד. הולך נהדר עם גבינות מלוחות ואפילו כבסיס לרוטב פסטה.
אני ממליצה לאפות את הבטטה בתנור כ-40 דקות אבל ראיתי ברחבי הרשת שאפשר לבשל בטטה במיקרו תוך דקות ספורות. אז מי שמעוניין לקצר זמנים זה אפשרי. אני אישית עדיין מעדיפה את הדרך הישנה והארוכה.
מתכון לממרח בטטה
חומרים לצנצנת בנפח 250-300 מ"ל:
בטטה בינונית
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
50 גרם חמאה (או 4 כפות שמן זית)
מלח
אופן הכנה:
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ אופים בטטה על רשת כ-40 דקות עד שהיא רכה לגמרי ושחומה מבחוץ. מצננים מעט, קולפים ומועכים לפירה חלק לגמרי.
+ מוסיפים תבלינים וחמאה ומערבבים הייטב עד שהחמאה נטמעת.
+ שומרים בצנצנת עם מכסה במקרר עד שבוע.
הצעת הגשה לסנדביץ': בייגל עם ממרח בטטה ופטה עזים
בתאבון,
אלונה
אפשר לבשל את הבטטה? מה יהיה ההבדל בטעם?
היי יניב,
תהליך האפייה "מזקק" את טעמה של הבטטה בגלל איזוי הנוזלים שבה. בישול במים לא עושה את זה ולכן בעיני זה מעט ישנה את הטעם והייתי ממליצה לאפות. אם אין בררה אפשר גם לבשל