ככל שהמעלות יורדות כך עולה צריכת האסאדו שלי. מדובר בנתח זול, קשה מאוד להרוס אותו מפני שהוא לא מתייבש (בזכות אחוזי שומן גבוהים). הוא לא מצריך התעסקות רבה, צורבים והיידה לבישול ארוך.
אם אתם מקפידים על תזונה דלה בפחממות וסוכרים (פלאו/קיטו) אפשר להוריד את הדבש.
הצעה אחרונה לפני שניגש למתכון, כשהאסדו כבר די מבושל הפרישו 2 כוסות מנוזלי הבישול ובשלו בהם אורז מלא או בר. תהיה לכם תוספת טעימה מאוד לצד הבשר.
מתכון פשוט וטעים לאסאדו בפטריות ובצל מקורמל
מצרכים ל 6-8 מנות:
2.5-3 ק"ג אסאדו עם עצם
6 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים לטבעות
2 סלסלות פטריות שמפניון
1 כוס יין לבן יבש
2 כפות דבש
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית בהרט איכותי
2-3 ענפי רוזמרין
אופן הכנה:
- על להבה גבוהה מחממים סיר גדול וכבד (ללא שמן, יש מספיק שומן באסדו). צורבים הייטב את נתחי האסדו מכל הצדדים עד לקבלת מעטפת שזופה מאוד. מוציאים לקערת זכוכית או נירוסטה.
- באותו סיר ובלי להוסיף שמן מטגנים בצל עד לקבלת צבע חום עמוק, מידי פעם מערבבים. הטיגון יכול לקחת כ-10 דקות, אנחנו רוצים שרוב נוזלי הבצל יתאדו והוא יתקרמל הייטב.
- מחזירים את הבשר לסיר, מערבבים עם הבצל, מניחים מעל את הפטריות ושאר חומרי התיבול למעט הרוזמרין.
- מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 4-5 שעות עד לקבלת בשר שמתפרק בקלות מהעצם.
- בשלב הזה אמליץ לכם להפריש חלק מהנוזלים ולבשל בהם אורז מלא כתוספת ליד.
- סמוך להגשה מניחים מעל את ענפי הרוזמרין ומבשלים עוד 10 דקות.
בתאבון,
אלונה