השנה התברכנו בימי גשם רבים, הגבעות שסובבות את הישוב בו אני גרה בוהקות בירוק עז ויפיפה. רקפות, נרקיסים, פטריות והמון המון חובזה. באחת מהליכות הבוקר שלי נתקלתי בעלי חובזה גדולים ודקיקים, מחזה די נדיר, כי לרוב כשהם מגיעים לגודל הזה, העלים הופכים לעבים וגסים מידי. ראיתי בזה סימן מהקב"ה, חייבת להכין סיר ממולאים. אולי היושב במרומים מנסה לפצות אותי על כל בידודי הבידודים שהילדים שלי "זכו" בהם בחודש האחרון.
אם הצלחתי להדליק אתכם ואתם רוצים לגלגל סיר כזה גם כן, אתם לא באמת צריכים להרחיק עד הרי ירושלים, חובזה גדלה בכל מקום. כמובן שאמליץ לא ללקט אותה בצידי דרכים אלא באזורים המרוחקים מכבישים ופיח (פארקים וגינות בתוך השכונות זה אחלה ממש).
טיפים לדרך:
- לפני שאתם מתחילים במלאכת המילוי ממליצה להשרות את העלים במים קרים עם כמה כפות חומץ פשוט, הוא יגרש את כל החברים הלא רצויים שדבקו בעלי החובזה
- כן, אפשר ללקט כמות גדולה, לשטוף ולשמור בהקפאה (במקרה של הקפאה אין צורך בחליטת העלים)
- אם לא מצאתם חובזה אפשר להחליף בעלי מנגולד, מרוות ירושלים או כל עלה ירוק המיועד למילוי.
מתכון לעלי חובזה ממולאים:
מצרכים ל-30 ממולאים קטנים:
30 עלי חובזה שטופים
1 כוס אורז מלא
3 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 בצל גדול קצוץ דק
2 גזרים קטנים מגוררים בפומפיה
מיץ מלימון אחד
חצי כוס חמוציות
2 כפות לימון כבוש איכותי
שמן זית בנדיבות!
מלח
רבע כפית בהרט
אופן הכנה:
+ מכינים מלית: בקערה בינונית משרים אורז בשפע מים פושרים לחצי שעה. מעבירים למסננת ושוטפים תחת מים זורמים, מסננים ומעבירים לקערה.
+ מוסיפים לאורז את שאר חומרי המלית (שומרים מעט מהחמוציות והלימון הכבוש). מזלפים שמן זית בנדיבות ומערבבים.
+ בקערה נפרדת מניחים עלי חובזה ושופכים עליהם מים רותחים. מסננים לאחר 1-2 דקות.
+ פורסים עלה על קרש חיתוך, מניחים כף מהמלית ומגלגלית כפי שמגלגלים עלי גפן. מניחים בסיר שטוח ששומן בשמן זית. כך ממשיכים עם שאר העלים. בסיום מפזרים את החמוציות והלימון הכבוש שנותרו. מי שאוהב את הממולאים שלו חמוצים יותר (כמוני) מוזמן להוסיף מיץ לימון מעל.
+ מניחים צלחת שטוחה על הממולאים כדי למנוע פתיחה שלהם בזמן הבישול. יוצקים מעל מים עד לכיסוי ולא יותר. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה קטנה 50-60 דקות.
ממליצה לאכול עם ציזיקי נענע ליד.
בתאבון,
אלונה