מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » חגים » מתכון לפוקצ'ה שתמיד מצליחה

מתכון לפוקצ'ה שתמיד מצליחה

15 בדצמבר 2014 19:15 6 תגובות

אני מאוד אוהבת לארח ואם אפשר אז חבורה גדולה. חלק מה"פאן" זה לבנות את התפריט, שישלב בין מנות בדוקות שכולם אוהבים לבין מאכלים חדשים שאף פעם לא הכנתי וזו ההזדמנות לנסות. לרוב איכשהו העסק יוצא מפרופורציות ואני מגיעה למצב של תפריט מורכב עם מנות שדורשות לא מעט זמן וששוברות לי את הגב.אז למדתי לאזן, להפוך את הבורקיטס הקטנטנים למאפה אחד גדול, במקום להכין 15 סלטים אפשר גם להסתפק ב-4 גדולים ומרשימים, אבל על הפוקצ'ות שלי אני לא מוותרת (במקסימום מכינה אותן כפוקצ'ה אחת ענקית ולא כמנות אישיות).

הבצק הכי פשוט שיש, הוא מאוד נוזלי ולכן לא דורש רידוד אלא רק שיטוח ידני. האפייה קצרצרה של 15 דקות בלבד. ואגב, את הבצק אפשר (ואפילו עדיף) להכין יום קודם ולשמור במקרר עד לאפייה. כך המרקם יוצא אוורירי וגם חסכתם זמן ביום האירוח.

אני ממליצה לא להקטין כמויות ולהכין בצק מ-1 ק"ג קמח, לחלק את הבצק לכמה פוקצ'ות בינוניות (אפשר גם 2 גדולות או 20 אישיות) ולגוון בטופינגיס. בגדול כל דבר שתשימו יהיה טעים אבל אני ממליצה להכין לפחות אחת יחסית צנועה, למשל עם עשבי תיבול ומלח גס ובאחרות להשתולל עם אנשובי, גבינות וירקות צלויים. הרי בכל חבורה יש מישהו שלא אוהב את זה ורגיש לההוא אז שלא ילכסנו לכיוונכם מבטים זועפים כן?


מתכון לפוקצ'ה שתמיד מצליחה

חומרים ל-2 פוקצ'ות בגודל תבנית תנור
לבצק:
1 ק"ג קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
31/2 כוסות מים קרים
1 כף מלח
3 כפות שמן זית + 1/2 כוס לעבודה עם הבצק
לאפייה והרכבה:
מלח גס
4 שיני שום כתושות
1 כוס עשבי תיבול: תימין, זעתר, בזיליקום (ובקיצור, מה שאתם אוהבים)

אופן הכנה:

+ מכינים בצק: בקערת מיקסר מערבבים קמח עם כל החומרים היבשים, מוסיפים שמן ומים. לשים על מהירות בינונית 8-10 דקות עד לקבלת בצק חלק, נוזלי ודביק. אם הבצק נראה יבש מוסיפים רבע כוס מים. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה. אם אתם ממהרים אפשר להתפיח בחוץ 40-50 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
+ מרדדים ואופים: מחממים תנור לחום המקסימלי (250 ואם יש יותר יותר טוב) ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
+ משמנים הייטב את הידיים ומוציאים חצי מכמות הבצק לתבנית. משטחים לפוקצ'ה בעובי אחיד ומשמנים בעזרת הידיים את פני הבצק. כך ממשיכים אם ייתרת הבצק. אם תרצו להכין פוקצ'ות קטנות פשוט בוצעים כדור בגודל הרצוי ומשטחים אותו לעיגול או פוקצ'ה מוארכת. משהים את הפוקצ'ות 15 דקות.
+ בינתיים מערבבים בקערה קטנה את יתרת השמן עם שום כתוש.
+ אופים 15 דקות עד לקבלת פוקצ'ה זהובה.
+ מברישים את הפוקצ'ות החמות בשום ושמן, מפזרים מלח גס ועשבי תיבול מעל ומגישים.

גיוונים ועניינים:
הנה עוד כמה הצעות לטופינגים שאני אוהבת

  • פרוסות של גבינת עזים (פורמעז) ופסטו
  • גבינה כחולה, רוקט ותאנים
  • בשר טחון (אותו מוסיפים בשלב שלפני אפייה ואופים יחד)
  • ירקות קלויים: פרוסות חציל, בטטה, עגבניות מיובשות וכו'

בתאבון,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • תבשיל אוסובוקו וערמוניםתבשיל אוסובוקו וערמונים
  • פיצה אחיינים – הפיצה המהירה ביקוםפיצה אחיינים – הפיצה המהירה ביקום
  • סלט סלק, רוקט ושקדיםסלט סלק, רוקט ושקדים
  • לחמניות בית ספרלחמניות בית ספר
פורסם ב: חגים, טבעוני / צמחוני, מאפים מלוחים, מתכונים, שבועות, תוספות
« הקודם
הבא »

6 תגובות

  1. קמליה 5 בינואר 2019 בשעה 9:00 הגב

    שתי שאלות:כשאת כותבת מחבת כבדהלמה הכוונה?מאיזה חומר עשויה המחבת? על פוקצ'ה שמים עשבי תיבול טריים,או יבשים?המתכונים שלך מושלמים,תבורכי!

    • אלונה אייזנברג 7 בינואר 2019 בשעה 11:35 הגב

      היי קמליה,
      מחבת כבדה הכוונה למחבת עם תחתית עבה, מחבתות מהסוג הזה מפזרות את החום בצורה טובה יותר ולא שורפות את המאפה על פני השטח כשהפנים עוד לא מוכן. חשוב שזו תהיה מחבת עם ציפוי איכותי, בקיצור, שווה להשקיע במחבת אחת מעולה שתלווה אותך בכל סוגי הבישולים.
      לגבי הפוקצ'ה, אפשר גם וגם, ההמצלה שלי היא גם אם שמת עשבי תיבול לפני האפייה תמיד להוסיף מעל עוד טיפה עלים רעננים מיד אחרי האפייה. זה נותן עוד רובד טעם וארומה

      תודה רבה על המחמאה, נמסתי 🙂

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה) 8 בספטמבר 2019 בשעה 17:10 הגב

    תודה רבה, יצאה לנו פוקאצ'ה מדהימה. חלק של הבצק הכנתי פיצה שיצאה מעולה. אחלה מתכון

  3. אעני 29 ביולי 2020 בשעה 17:09 הגב

    היי,
    כתוב שהבצק צריך להיות "נוזלי"
    אבל גם כתוב לעטוף אותו בניילון נצמד.
    מה הכוונה ב"נוזלי"?

    יצאה לי בלילה מעט עבה, ולא ממש בצק, האם זה מה שאמור להיות? כי אי אפשר כלכך לעטוף אותה בניילון נצמד.. היא נוזלית.

    תודה!

    • אלונה אייזנברג 29 ביולי 2020 בשעה 17:14 הגב

      היי,
      הכוונה לעטוף את הקערה, לא את הבצק. הוא אכן אמור להיות מאוד דביק, כזה שניתן לפתוח רק על משטח מאוד מקומח או ע"י ידיים משומנות (לא עם מערוך). במידה ואת מתפיחה לילה שלם כפי שאני ממליצה את תראי שמחר הוא יהיה הרבה פחות נוזלי. במידה ואת תפיחה לעכשיו אז אפשר להוסיף עוד חצי כוס קמח.

      בתאבון

  4. אעני 29 ביולי 2020 בשעה 17:09 הגב

    היי,
    כתוב שהבצק צריך להיות "נוזלי"
    אבל גם כתוב לעטוף אותו בניילון נצמד.
    מה הכוונה ב"נוזלי"?

    יצאה לי בלילה מעט עבה, ולא ממש בצק, האם זה מה שאמור להיות? כי אי אפשר כלכך לעטוף אותה בניילון נצמד.. היא נוזלית.

    תודה!

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס