מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » גרבלקס – סלמון בכבישה ביתית

גרבלקס – סלמון בכבישה ביתית

7 ביוני 2022 6:06 אין תגובות

זה תמיד נראה מורכב אבל בפועל כבישת דגים היא מלאכה פשוטה מאוד. המצרך החשוב ביותר לגרבלקס מוצלח הוא זמן, כך שאם נזכרתם מספיק זמן מראש, נגיד 24-48 שעות לפני הבראנצ' החגיגי שלכם, תהיה לכם מנה מהממת לצד כל הבצקים והסלטים.
אורי ואני חובבי דגים מושבעים ולכן הגרבלקס נגמר תוך שבוע. אם הכנתם כמות גדולה ואתם רוצים לשמור אותו לתקופה ארוכה יותר אמליץ לחלק למנות, לעטוף בכמה שכבות של ניילון נצמד ולשמור בהקפאה. כמויות השומן הגבוהות בסלמון עוזרות לו לשמור על המרקם וחזור לעצמו לגמרי אחרי ההפשרה (במקרר! ראו הסבר בהמשך).

גרבלקס בהכנה ביתית

שאלות נפוצות:

  • במתכון זה אני מוסיפה סלק והוא נותן את הצבע העז שיש בשולי הדג בצילום למעלה. לא חייבים להשתמש בו.
  • רק דג טרי מאוד! אסור בשום פנים ואופן לכבוש דג קפוא, אתם לא יודעים מה מצבו, איפה הסתובב ואתם ממש לא רוצים לאכול דג כזה כשהוא לא עבר בישול בחום גבוהה.
  • סוכר – אי אפשר לוותר עליו. בלעדיו הדג יוצא מלוח מידי
  • כמה זמן שומרים? עד שבוע במקרר. ניתן גם להקפיא אחרי שמורידים את המלח. מפשירים כמה שעות במקרר, פורסים דק ומגישים.
  • אני ממליצה על כבישה של 48 שעות, אם אתם ממהרים אפשר גם 24 אבל אז כדאי לאכול אותו תוך 2-3 ימים מיום סיום הכבישה.

מתכון לגרבלקס – סלמון בכבישה ביתית

מצרכים ל-15 מנות:
+ פילה סלמון טרי מאוד במשקל של 1.5-2 ק"ג (עם עור, נקי מעצמות)
+ 2 כוסות מלח גס
+ 1.5 כוסות סוכר לבן
+ 1 סלק בינוני מגורר (לא חייבים)
+ 1 כפית פלפל שחור גרוס
+ 1 כפית זרעי כוסברה כתושים גס (לא חייבים)

אופן הכנה:
+ בקערת ערבוב מערבבים מלח, סוכר ושאר חומרי התיבול.
+ בקופסה שטוחה ורחבה מניחים את הדג עם העור כלפי מטה ומצפים אותו בתערובת הכבישה. מוודאים שכל חלקי הדג מצופים לגמרי. סוגרים במכסה ומעבירים לאזור הקר ביותר במקרר למשך 24-48 שעות.
+ מוציאים את הדג, שוטפים ממנו את חומרי הכבישה תחת זרם מים קרים (כן, כן, אני שוטפת), מייבשים הייטב בעזרת מגבת או נייר סופג.
+ בשלב הזה אפשר לפרוס דק מאוד, לסדר על צלחת הגשה, לקשט במעט צלפים ושמיר. לחלופין אפשר להעביר לקופסא אטומה ולשמור באזור הקר ביותר במקרר למשך שבוע. אפשר גם להקפיא לפי הוראות שנתתי למעלה.

אני נוהגת להגיש את הגרבלקס עם פחממה שווה, שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים וצנונית כבושה, הנה מתכון נהדר לצנונית שמצאתי ברשת.

בתאבון,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • אסאדו עם פטריות וימבה בצל מקורמלאסאדו עם פטריות וימבה בצל מקורמל
  • בייגלה זיתים, עגבניות מיובשות וקשקבלבייגלה זיתים, עגבניות מיובשות וקשקבל
  • עלי חובזה ממולאים באורז מלא, חמוציות ולימון כבושעלי חובזה ממולאים באורז מלא, חמוציות ולימון כבוש
  • בורקיטס גבינות ב-20 דקותבורקיטס גבינות ב-20 דקות
פורסם ב: מתכונים, עיקריות, שבועות תגיות: גרבלקס, סלמון כבוש
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
סלקים צבעוניים צלויים עם קישק ואורגנו טרי

סלקים צבעוניים צלויים עם קישק ואורגנו טרי

אדיסה – "חלוות" קמח מהמטבח הקווקזי

אדיסה – "חלוות" קמח מהמטבח הקווקזי

גרבלקס – סלמון בכבישה ביתית

גרבלקס – סלמון בכבישה ביתית

בייגלה זיתים, עגבניות מיובשות וקשקבל

בייגלה זיתים, עגבניות מיובשות וקשקבל

עלי חובזה ממולאים באורז מלא, חמוציות ולימון כבוש

עלי חובזה ממולאים באורז מלא, חמוציות ולימון כבוש

אסאדו עם פטריות וימבה בצל מקורמל

אסאדו עם פטריות וימבה בצל מקורמל

צ'ודו דלעת ואגוזי מלך

צ'ודו דלעת ואגוזי מלך

קורזה – הכיסון שמשגע את יהודי קווקז

קורזה – הכיסון שמשגע את יהודי קווקז

בורקיטס גבינות ב-20 דקות

בורקיטס גבינות ב-20 דקות

תבשיל אוסובוקו וערמונים

תבשיל אוסובוקו וערמונים

סלט ירקות צלויים של יפית

סלט ירקות צלויים של יפית

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

עוגיות שקדים סופר פריכות

עוגיות שקדים סופר פריכות

בורקס בשר חגיגי

בורקס בשר חגיגי

בלושה בפייס
  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס