מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » גרבלקס – סלמון בכבישה ביתית

גרבלקס – סלמון בכבישה ביתית

7 ביוני 2022 6:06 2 תגובות

זה תמיד נראה מורכב אבל בפועל כבישת דגים היא מלאכה פשוטה מאוד. המצרך החשוב ביותר לגרבלקס מוצלח הוא זמן, כך שאם נזכרתם מספיק זמן מראש, נגיד 24-48 שעות לפני הבראנצ' החגיגי שלכם, תהיה לכם מנה מהממת לצד כל הבצקים והסלטים.
אורי ואני חובבי דגים מושבעים ולכן הגרבלקס נגמר תוך שבוע. אם הכנתם כמות גדולה ואתם רוצים לשמור אותו לתקופה ארוכה יותר אמליץ לחלק למנות, לעטוף בכמה שכבות של ניילון נצמד ולשמור בהקפאה. כמויות השומן הגבוהות בסלמון עוזרות לו לשמור על המרקם וחזור לעצמו לגמרי אחרי ההפשרה (במקרר! ראו הסבר בהמשך).

גרבלקס בהכנה ביתית

שאלות נפוצות:

  • במתכון זה אני מוסיפה סלק והוא נותן את הצבע העז שיש בשולי הדג בצילום למעלה. לא חייבים להשתמש בו.
  • רק דג טרי מאוד! אסור בשום פנים ואופן לכבוש דג קפוא, אתם לא יודעים מה מצבו, איפה הסתובב ואתם ממש לא רוצים לאכול דג כזה כשהוא לא עבר בישול בחום גבוהה.
  • סוכר – אי אפשר לוותר עליו. בלעדיו הדג יוצא מלוח מידי
  • כמה זמן שומרים? עד שבוע במקרר. ניתן גם להקפיא אחרי שמורידים את המלח. מפשירים כמה שעות במקרר, פורסים דק ומגישים.
  • אני ממליצה על כבישה של 48 שעות, אם אתם ממהרים אפשר גם 24 אבל אז כדאי לאכול אותו תוך 2-3 ימים מיום סיום הכבישה.
סלמון כבוש גרבלקס

מתכון לגרבלקס – סלמון בכבישה ביתית

מצרכים ל-15 מנות:
+ פילה סלמון טרי מאוד במשקל של 1.5-2 ק"ג (עם עור, נקי מעצמות)
+ 2 כוסות מלח גס
+ 1.5 כוסות סוכר לבן
+ 1 סלק בינוני מגורר (לא חייבים)
+ 1 כפית פלפל שחור גרוס
+ 1 כפית זרעי כוסברה כתושים גס (לא חייבים)

אופן הכנה:
+ בקערת ערבוב מערבבים מלח, סוכר ושאר חומרי התיבול.
+ בקופסה שטוחה ורחבה מניחים את הדג עם העור כלפי מטה ומצפים אותו בתערובת הכבישה. מוודאים שכל חלקי הדג מצופים לגמרי. סוגרים במכסה ומעבירים לאזור הקר ביותר במקרר למשך 24-48 שעות.
+ מוציאים את הדג, שוטפים ממנו את חומרי הכבישה תחת זרם מים קרים (כן, כן, אני שוטפת), מייבשים הייטב בעזרת מגבת או נייר סופג.
+ בשלב הזה אפשר לפרוס דק מאוד, לסדר על צלחת הגשה, לקשט במעט צלפים ושמיר. לחלופין אפשר להעביר לקופסא אטומה ולשמור באזור הקר ביותר במקרר למשך שבוע. אפשר גם להקפיא לפי הוראות שנתתי למעלה.

אני נוהגת להגיש את הגרבלקס עם פחממה שווה, שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים וצנונית כבושה, הנה מתכון נהדר לצנונית שמצאתי ברשת.

בתאבון,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • סלט אורז אדום, נענע וירקות צלויים וכמה מילים על הצלת מזוןסלט אורז אדום, נענע וירקות צלויים וכמה מילים על הצלת מזון
  • שניצל אפוי בציפוי ביסלישניצל אפוי בציפוי ביסלי
  • כריך סטטיםכריך סטטים
  • צ'יבורקי CHIBUREKIצ'יבורקי CHIBUREKI
פורסם ב: מתכונים, עיקריות, שבועות תגיות: גרבלקס, סלמון כבוש
« הקודם
הבא »

2 תגובות

  1. צבי 12 בינואר 2025 בשעה 4:01 הגב

    שלום אלונה
    מה ההגדרה של סלמון טרי הרי מהזמן שהוא ניצוד יעברו לפחות 15 יום עד שיגיע אלי והדייג חייב להקפיאו
    אז איך ניתן למצוא בארץ דג סלמון טרי?
    הערה בענין אני דייג לשעבר והדגים הטריים יהיו אלה שנדוגו ביום האחרון של הספינה בים וכניסה קרובה לנמל כל יתר הדגים יוקפאו אז אפשר להשיג בארצות מסוימות דגי סלמון טריים
    אבל אצלנו?

    בברכה

    • אלונה אייזנברג 18 במרץ 2025 בשעה 8:28 הגב

      היי צבי, הכוונה לדג שנמכר טרי כאן בארץ, אני לא בקיאה בתהליך שהוא עובר לפני אבל אכן שמעתי שהוא עובר איזשהו תהליך הקפאה בגלל תקנים ועניינים.

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס