סבבה? מה סבבה? מה הם יאכלו? מה נסגר איתך?!?!
והוא סופר עד 25 ומחכה שהמוח שלי יצטנן מעט וממשיך עם הוויב העלק קולי שלו: "אל תתרגשי נארגן משהו"
הקווקזית שבי יוצאת מהכלים ומתחילה להרביץ בו תורה – אנחנו לא מארחים אנשים אללה בבללה, אני מבקשת שפעם הבאה כשהצד היוזם שלך מתעורר תעדכן אותי (כוסעמו).
ועכשיו כשהוא מרגיש אשם אני יכולה להפעיל אותו בעבודות מטבח בלי סימני התנגנות ניכרים לעין.
כשהיינו רווקים חופשיים ושמנמנים אי שם בשכונת נחלאות הבית שלנו היה פתוח לרווחה, אירוח הפתעה אף פעם לא הלחיץ אותי. הרי כששוק מחנה בכבודו ובעצמו מתחת לבית שלך תוך 4 דקות אפשר לארגן ארוחת פיצ'פקס לפנתאון. אבל מאז עברנו לפסגת זאב ובנוסף לסופרים העלובים מסתובבים לנו בבית שני גמדים גחמנים הפכתי לקצת יותר פסיכוטית ואני לא אוהבת להיתפס לא מוכנה.
כנראה שפסיכוזה מוציאה ממני משהו טוב כי באחת הפעמים חיפשתי מתכונים זריזים ותוך כדי נבירה ברשת גיליתי שאפשר להפיק חומוס ממש מהיר מעדשים אדומות. את החומוס הנהדר הזה הכנתי עשרות פעמים, הוא תמיד הנושא המרכזי בארוחה כשסביבו אני מפזרת צלוחיות עם זיתים, חמוצים ועוד מני קשקושים שתמיד יש לי במקרר. מאז שהתחלתי לאפות לחם מחמצת תמיד יש לי במקפיא כיכר מושקעת אז גם בגזרה הזו אני מסודרת.
באופן מפתיע האורחים מעולם לא הרגישו שזו מנת דיפולט של אם לחוצה בזמן. נהפוך הוא, תמיד ניסו להבין ממה עשוי החומוס הקרמי הזה ויום למחרת לרוב קיבלתי סמס עם בקשה למתכון.
מתכון לחומוס עדשים ב-15 דקות
חומרים ל-4 מנות:
1 כוס עדשים אדומות שטופות
2 כוסות מים
1/2 פלפל ירוק חריף חתוך גס
2 שיני שום קצוצות גס
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ מ-1/2 לימון
מלח
להגשה:
שמן זית איכותי
סחוג ירוק
אופן הכנה:
+ שמים עדשים בסיר קטן ויוצקים את המים מעל. מביאים לרתיחה על אש בינונית ומבשלים 15 דקות בסיר חצי מכוסה עד שהעדשים רכות לגמרי.
+ מסירים את הסיר מהלהבה ומצננים מעט. שימו לב, לא מסננים.
+ מוסיפים את שאר החומרים לסיר ויוצקים 1/3 כוס מים קרים.
+ טוחנים בעזרת בלנדר מוט למשחה חלקה לגמרי במרקם של טחינה לא מאוד סמיכה. במידה והחומוס יצא משחתי מוסיפים עוד 1/4 כוס מים קרים וטוחנים עד לקבלת חומוס במרקם דליל יחסית, אל תחששו הוא מתמצק תוך זמן קצר.
+ יוצקים את החומוס לצלחות עמוקות, שמים כפית סחוג במרכז החומוס ומזלפים שמן זית בנדיבות. החומוס טעים מאוד כשהוא חמים אבל אפשר גם לצנן, להעביר לקופסה אטומה ולשמור במקרר עד יומיים.
בתאבון,
אלונה